Val met de (juiste) deur in huis! Waarom ramen en deuren zo belangrijk zijn.

Wie vandaag niet op de hoogte is van uit de pan swingende energieprijzen woont wellicht op een andere planeet. Terwijl voorheen een kaarsje aangestoken werd om in huis de romantiek te bevorderen, heeft dit tegenwoordig vaak andere redenen: al is het maar om te duimen voor betere tijden.

Via sociale media delen vrienden gretig hun energiefactuur, met verbazing en ontgoocheling tot gevolg. Het is even slikken te weten dat je een paar duizenden euro’s extra moet neertellen om aan je basisbehoeften te voldoen. Hoge facturen dwingen ons na te denken hoe we zuiniger met onze energie kunnen omgaan.

Gooi je geld niet door het raam

De verwarming lager zetten lijkt in eerste instantie een goed initiatief. Al is dit vaak onvoldoende. Want wat ben je ermee als de warmte toch naar buiten sluipt? Steeds meer mensen beseffen de noodzaak van een goede isolatie en kiezen voor kwaliteitsramen en deuren van Belisol.

Ramen en deuren die al redelijk lang dienst doen, beschadigingen, spleetjes, houten raamkozijnen die afbladeren of verkleuren, zijn allemaal alarmbelletjes die vertellen dat het tijd is om uit te kijken naar vernieuwing. Het gevolg? Een lager energiefactuur. Bovendien, door een energiezuinigere woning met een gunstiger EPC stijgt de waarde van je huis.

Cuánto cuesta? Er is inderdaad een kostenplaatje aan verbonden. Maar de kostprijs van het vervangen van je ramen weegt niet op tegen de voordelen ervan. Daarnaast zijn er voordelige energiepremies te verkrijgen bij netbeheerders, weliswaar onder bepaalde voorwaarden.

Geef je oren rust

Zijn we niet allemaal op zoek naar een beetje rust en privacy, een thuis waar we op adem komen zonder al te veel rekening te houden met externe factoren? Geluidswerende ramen van Belisol slorpen heel wat decibels op. Ze zorgen ervoor dat je geen last meer hebt van voorbijkomend verkeer en dat je beste maatjes wordt met je buurman. Want je kan thuis heerlijk genieten zonder diens geluidshinder erbij te nemen. En visa versa. Zet die muziekinstallatie dus maar “volle bak”.

Een veilige haven

Thuis onbezorgd relaxen gaat ook gepaard met het creëren van een veilig gevoel. Kwaliteitsramen en deuren van Belisol zijn voorzien van de nodige beveiliging die het inbrekers knap lastig maken. Afsluitbare klinken, meerpuntsluitingen, glaslatten en stevige hoekverbindingen zorgen ervoor dat indringers geen kans maken en het noodgedwongen moeten afdruipen zonder buit. En dankzij sterk veiligheidsglas kunnen ramen niet kapot geslagen worden. Het resultaat? Een heerlijk zen-gevoel en verdiende gemoedsrust bij jouw thuis.

De toegang naar jouw “welkom thuis”

De juiste deur bepaalt mee de uitstraling van je huis. Kleur, vorm en handgreep maak je zo uniek zoals je wil. Het is belangrijk dat je gasten zich welkom voelen. Dat kan met een stijlvolle voordeur. Van modern tot klassiek, landelijk of tijdloos, elk materiaalkeuze heeft zijn voordelen. Experimenteer, kies voor één geheel van ramen en deuren of werk juist met contrasten door verschillende materialen te combineren.  Zo staat PVC gekend voor zijn uitstekende isolatie, makkelijkst in onderhoud en meest budgetvriendelijke keuze. Daarnaast kan je met PVC een diversiteit aan stijlen creëren. Aluminiumramen zijn dan weer duurzaam, milieuvriendelijk, slank en elegant maar toch superstevig. En met hout creëer je een warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn de houten ramen van Belisol onderhoudsarm en heeft het uitstekende isolatiewaarden.

Op die manier maak je van je huis een warme thuis, zowel letterlijk als figuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *