Cindy De Buyser, adviseur bij Belisol Asse

Een vrije vogel. Zo voelt Cindy De Buyser zich bij Belisol in Asse. Ze ruilde al snel haar baliefunctie in om haar troeven in de verkoop uit te spelen. Nu vormt iedere dag een boeiende uitdaging om de gevarieerde profielen in haar klantenportefeuille elk op hun beurt op gepaste wijze te helpen. Verkoop is ook een gezonde portie psychologie.

Ruimte voor ambitie

“Zestien jaar geleden startte ik hier als baliemedewerker, terwijl ik uit de verkoopsector kwam. Na twee maanden sprak ik mijn ambitie uit en ben ik me gestaag beginnen inwerken als adviseur. Aan mijn eerste drie klanten had ik onmiddellijk iets verkocht. Toen was het voor Belisol duidelijk. Ik mocht beginnen in een nieuwe salesfunctie. Zoveel vertrouwen en zelfstandigheid krijgen doet deugd.”

Sociaal contact

“Ik hou van de afwisseling in mijn job. Twee dagen doe ik mijn administratie, volg ik dossiers op en ontvang ik klanten op kantoor. De rest van de week bezoek ik klanten op locatie. Op de baan voel ik me een vrije vogel. Het sociaal contact vind ik het leukst. Je bent niet alleen ramenverkoper, maar ook psycholoog. Je moet de noden van de klant adequaat detecteren en diep genoeg graven tijdens een eerste gesprek.”

Variatie troef

“Ramen en deuren in pvc en aluminium verkoop ik het meest omdat het een duurzame oplossing is met sterke troeven voor renovatieprojecten. Maar de klanten zijn zeer uiteenlopend. Eerst koopt een jong koppel ramen deuren voor hun pas gekocht huisje en geven ze je vertrouwen om het binnen het budget tot een goed einde te brengen. Daarna help je een heer of dame met meer financiële vrijheid die zijn of haar comfort wil verbeteren. Dat maakt deze job zo boeiend.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *